Policajac koji je pregazio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće dobio godinu i pol dana zatvora

Policajac koji je pregazio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće dobio godinu i pol dana zatvora

Ilustracija: Arhiva

BIVŠI interventni policajac PU osječko-baranjske, 35-godišnji Tomislav Stapić, osuđen je na godinu i pol dana zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je na Biljskoj cesti 11. rujna prošle godine oko 4.30 sati poginuo 34-godišnji pješak Krunoslav Kozlović. Kako prenosi Glas Slavonije, sud je kao otegotnu okolnost uzeo činjenicu da je Stapić pobjegao s mjesta nesreće. Policajac je u trenutku izazivanja nesreće u krvi imao 0,8 promila alkohola, a vozio je brzinom od oko 80 kilometara na sat i nije bilo tragova kočenja.

"Došli ste kući. Spremili automobil u garažu, a potom vidjeli znatna oštećenja na automobilu te ste se vratili na mjesto nesreće u pratnji prijatelja. Oštećenog ste mogli na vrijeme uočiti jer je imao svijetlu odjeću na sebi", naveo je sudac Ivan Sajter u obrazloženju presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao olakotne okolnosti su uzete činjenice da je poginuli Kozlović u krvi imao 1,8 promila alkohola te da je šetao posred ceste, odnosno kretao se oko dva do dva i pol metra od desnog ruba ceste.

Bio je uvjeren da je udario u divljač

U svojoj obrani Stapić je na suđenju kazao da je prvo ugledao sjenu, a potom osjetio udar u vozilo. Primijetio je da su farovi oštećeni. Bio je uvjeren da je udario u divljač. Došavši kući, predložio je supruzi da zajedno odu na sporno mjesto. No, ona se rasplakala pa je nazvao kolegu iz policije s kojim je ponovno došao na mjesto nesreće. U travi su pronašli beživotno tijelo. Stapić je nakon nesreće dobio otkaz u policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara