Policajac u Južnoj Karolini optužen za ubojstvo: Progonio i upucao nenaoružanog Afroamerikanca

Policajac u Južnoj Karolini optužen za ubojstvo: Progonio i upucao nenaoružanog Afroamerikanca

Screenshot: ABC

VELIKA porota u Južnoj Karolini optužila je u srijedu bijelog policajca za ubojstvo nenaoružanog crnog vozača u vrijeme kada Sjedinjene Države potresaju prosvjedi zbog više slučajeva ubojstava Afroamerikanaca koje su počinili bijeli policajci i bili oslobođeni krivnje, prenose u četvrtak agencije.

Justin Gregory Craven (24), policajac iz North Auguste u Južnoj Karolini progonio je nenaoružanog motorista 21 kilometar prije nego što ga je zaustavio na cesti u veljači 2014.

Craven se tada približio motoristu, 68-godišnjem Earnestu Satterwhiteu i u njega nekoliko puta pucao te ga usmrtio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Optužnica protiv Cravena za ubojstvo podignuta je u vrijeme kada se u Sjedinjenim Državama traži revizija policijskih metoda, napose u korištenju oružjem prema manjinama.

Velika porota odbila je optužiti Cravena za teško ubojstvo te je optužen za prekoračenje ovlasti i nedolično ponašanje u službi za što je prema tamošnjem zakonu zapriječena maksimalna kazna od deset godina zatvora i novčana kazna.

Suđenje bi trebalo početi u jesen.

Policajac iz Clevelanda oslobođen je u subotu krivnje za ubojstvo počinjeno 2012. kada je pucao u nenaoružanog crnca i ženu koje je progonio zbog prebrze vožnje, što je izazvalo velike prosvjede uz već poznat slogan "I crnački život vrijedi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara