Policajci i šverceri cigareta u zatvoru, organizator zločinačke skupine u bijegu

Policajci i šverceri cigareta u zatvoru, organizator zločinačke skupine u bijegu

Foto: MUP

SUTKINJA istrage Županijskog suda u Splitu Ljiljana Stipišić odredila je istražni zatvor za dvanaestoricu osumnjičenika za šverc cigareta i štetu u državnom proračunu od šest milijuna kuna. 

Zatvor je na USKOK-ov zahtjev određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Među osumnjičenima su i dvojica policajaca iz Imotskog, jedan je voditelj smjene, a drugi inspektor organiziranog kriminaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana drži da ponavljanje djela ne stoji jer su policajci suspendirani pa ne bi više mogli dojavljivati povjerljive informacije te bi time praktično bio onemogućen šverc.

U zatvoru na Bilicama završila je tako gotovo cijela skupina švercera osim prvoosumnjičenog iz Makarske. Njega nisu uhitili, a terete ga da je organizirao zločinačku organizaciju. Sada kada je svima određen istražni zatvor, za njim bi trebala biti raspisana tjeralica.

Skupina se tereti da je od ožujka do početka studenog preko graničnog prijelaza s BiH prebacila više od 33 tisuće šteka cigareta vrijednih 6,2 milijuna kuna. Roba je bila namijenjena ilegalnoj prodaji na splitskom i zagrebačkog području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara