Policajcu koji je ubio mladog crnca Michela Browna neće se suditi

Policajcu koji je ubio mladog crnca Michela Browna neće se suditi

Foto: FAH

AMERIČKO ministarstvo pravosuđa odlučilo je danas da neće suditi policajcu Darrenu Wilsonu koji je u kolovozu prošle godine u Fergusonu ubio nenaoružanog crnog tinejdžera Michaela Browna, javio je BBC.

U istrazi nisu pronađeni dokazi koji bi proturječili Wilsonovim riječima iznesenim tijekom suđenja da se bojao za svoj život.

Policajac Darren Wilson "nije djelovao sa zločinačkom namjerom i ne može se dokazati izvan svake razumne sumnje da je prekršio" zakon o građanskim pravima, zaključuje se u izvješću ministarstva pravosuđa objavljenom u srijedu čije dijelove prenosi AFP.

Ubojstvo crnog tinejdžera izazvalo val prosvjeda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilson je ubio Michaela Browna (18) u Fergusonu, većinski crnom predgrađu St Louisa. Ubojstvo je izazvalo prosvjede širom zemlje protiv policijske brutalnosti i rasnih predrasuda.

Ministarstvo je ipak optužilo grad Ferguson zbog rasne pristranosti u primjeni zakona. U izvješću je navedeno da su tamnoputi građani nesrazmjerno u odnosu na bijelce na meti pretjerane policijske sile, neutemeljenih kontrola u prometu i kazni za sitne prekršaje.

Roditelji Michaela Browna izrazili su žaljenje zbog odluke da se ne sudi policajcu koji je ubio njihova sina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara