Policija: U dogovoru s obitelji tijelo Omera Sušića uzeli smo nakon, a ne tijekom pogreba

Policija: U dogovoru s obitelji tijelo Omera Sušića uzeli smo nakon, a ne tijekom pogreba

Foto: Ilustracija

POLICIJSKA uprava sisačko moslavačka uputila je reagiranje na tekst "Policija usred sprovoda uzela tijelo preminulog, zatražena obdukcija". Reagiranje objavljujemo u cijelosti:

"PREDMET: Demantij na tekst "Policija usred sprovoda uzela tijelo preminulog, zatražena obdukcija" objavljen 29. travnja 2014.godine na portalu: http://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-usred-sprovoda-uzela-tijelo-preminulog-zatrazena-obdukcija/742726.aspx

Poštovani,

u tekstu autora R.I. pod naslovom: "Policija usred sprovoda uzela tijelo preminulog, zatražena obdukcija", stoje netočne i neistinite tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Policijska uprava sisačko-moslavačka u koordinaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom započela je s provođenjem kriminalističkog istraživanja, a vezano na okolnosti smrti Omera Sušića. U dogovoru sa obitelji preminulog policija je na obziran način dogovorila konkretno postupanje nakon obreda. Naglašavamo da niti u jednom trenutku niti jedan djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova pa tako niti Policijske uprave sisačko-moslavačke u statusu službene osobe nije bio nazočan na pogrebu Omera Sušića, čime su vaši natpisi u potpunosti neistiniti i nanose štetu ugledu Policijske uprave sisačko-moslavačke, a u krajnjoj konačnici i Ministarstvu unutarnjih poslova.

Smatramo nekorektnim iznošenjem netočnih informacija i iskrivljene slike o radu i postupanju policije i Ministarstva unutarnjih poslova u cjelini te sukladno odredbama čl. 40., 41., i 42. Zakona o medijima tražimo objavu ovog demantija.

Ovom prilikom djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova izražavaju iskrenu sućut obitelji preminulog Omera Sušića".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara