Policija će opet ispitati Petrača: Provjerava se istinitost iskaza u "aferi dragulji"

Policija će opet ispitati Petrača: Provjerava se istinitost iskaza u "aferi dragulji"

Foto: AFP

POLICIJA će ispitati dvoje od troje ključnih svjedoka iz slučaja 'dragulji', Hrvoja Petrača i Tereziju Barbarić, zbog optužbi Vladimira Zagorca da su dali lažne iskaze. "Dokaže li se da su njegove optužbe točne, pokrenut će se obnova postupka", kaže Zagorčeva odvjetnica, Višnja Drenški- Lasan.

"Državni odvjetnik je dugo vremena razmatrao tri zahtjeva. Jedan je išao protiv gospodina Petrača, jedan protiv gospođe Šiprak, jedan protiv gospođe Barbarić. On je sva ta tri zahtjeva, kad je došlo do promjene zakona, odbacio i uputio je oštećenika, gospodina Zagorca, da se obrati sucu istrage i zatraži prvo ispitivanje osumnjičenika jer je to formalna pretpostavka za podizanje optužnice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci istrage su odobrili ispitivanja Hrvoja Petrača i Terezije Barbarić, dok su u slučaju Snježane Šiprak smatrali da nema osnova za ispitivanje.

"Pretpostavljam da će se, u dogovoru s gospodinom Zagorcem, obratiti Ustavnom sudu zbog povrede prava za pristup sudu dok u ostala dva predmeta očekujem da se te radnja provedu po policijskim istražiteljima nakon čega mi stječemo preduvjet za podizanje optužnice".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara