Policija istražuje misteriozni poziv: Tko je žena s kojom je pilot malezijskog aviona razgovarao prije polijetanja?

Screenshot: Youtube

MALEZIJSKE vlasti objavile su kako su primile nove satelitske fotografije iz Francuske na kojima se vide potencijalni ostaci Boeinga 777. Ovo je treći set slika koje su malezijske vlasti primile u tjedan dana, javlja BBC.

"Jutros je Malezija primila nove satelitske snimke od francuskih vlasti na kojima se vidi potencijalni objekt u blizini južnog koridora", objavljeno je na Facebook stranici malezijskog Ministarstva prometa.

Objavili su i kako su te slike odmah poslane u australski centar za spašavanje.

Proširena potraga

Potragu za nestalim Boeingom predvodi Australija, a u pomoć je stiglo još nekoliko zrakoplova. U potragu je poslano ukupno osam zrakoplova.

Zahvaljujući informacijama koje su prikupljene nakon pregledavanja satelitskih snimki potraga za Boeingom je proširena. Boeing će tražiti u dva različita koridora - jedan koji se proteže prema sjeverozapadu prema posljednjoj poznatoj lokaciji u tjesnacu Malacca te drugi koji ide prema jugo-zapadu.

Tko je žena s kojom je pilot razgovarao netom prije polijetanja?

Istraga oko nestalog malezijskog zrakoplova se nastavlja, a policija sada, kako javlja Daily mail, istražuje i poziv koji je pilot obavio neposredno prije polijetanja s misterioznom ženom.

Kako piše britanski list, pilot Zaharie Ahmad Shah je netom prije polijetanja dvije minute razgovarao sa ženskom osobom, čiji je identitet nepoznat policiji. Žena je broj mobitela nabavila pod lažnim imenom te joj policija pokušava ući u trag. U Maleziji je nakon terorističkih napada u SAD-u uvedena obaveza potvrde identiteta prilikom kupovine SIM kartica, ali žena s kojom je pilot razgovarao prilikom kupnje je dala lažno ime i prezime.

Policija je već obavila obavijesne razgovore sa svima koji su komunicirali s pilotom prije polijetanja i čije su identitete uspjeli otkriti.

Abbott: "Očito je da sada imamo vjerodostojne vodiče

Australski premijer Tony Abbott izjavio je u nedjelju kako raste nada u potrazi za malezijskim zrakoplovom, nakon što su kineski sateliti otkrili moguću olupinu u južnom dijelu Indijskog oceana.

Potraga za zrakoplovom, koji je prevozio s 239 osoba, ušla je u treći tjedan, a još nije potvrđen trag nestalog Boeinga 777 .

Međunarodne snage u nedjelju su nastavile su potragu oko 2500 kilometara jugozapadno od Pertha, nastojeći pronaći objekt koji su snimili sateliti, te druge manje krhotine i drvene palete uočene u subotu iz zrakoplova koji je pretraživao to područje.

"Nove kineske satelitske snimke naznačuju jedan veliki objekt na tom području, u skladu s onim što je otkriveno prethodnim satelitskim snimkama", rekao je Abbott novinarima tijekom posjeta Papui Novoj Gvineji.

"Očito je da sada imamo vjerodostojne vodiče i sve je više nade da bismo mogli otkriti što se dogodilo", dodao je australski premijer.

Kineski sateliti snimili su objekt dug 22 metra i širok 13 metara u vodama oceana nasuprot zapadne obale Australije, kamo su smjesta poslani kineski brodovi.

Kina je poslala i dva vojna zrakoplova u Australiju kako bi pomogli u pretraživanju Indijskog oceana.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa s 227 putnika i 12 članova posade misteriozno je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking, od kada se za njim intenzivno traga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara