Policija nakon razgovora pustila Kristinu Ćurković, majka je nazvala "razmaženim derištem"

Foto: Profilna Facebook fotografija

POTRAGA za radikalnom desničarkom Kristinom Ćurković je okončana. Ćurković je pronađena u popodnevnim satima u subotu, te odvedena na na razgovor u zagrebačkoj policiji. Potvrdio je to za Index njen odvjetnik Zvonimir Hodak.

> Navodni nestanak radikalne desničarke

> Kristina Ćurković - desničarska cirkusantica koja čini sve da bude u centru pažnje

"Pronađena je živa i zdrava", potvrdio je Hodak. Odvjetnik Kristine Ćurković dodao je da trenutno nije upoznat s okolnostima njenog nestanka.

"Ona se sada nalazi u policiji, tako da nitko ne može do nje. Ali vjerujem da ćemo uskoro doznati tko stoji iza čitave priče, ako itko stoji", kaže nam Hodak.

Potvrda da je Ćurković pronađena stigla je i iz policije. Našli su je na području Dugog Sela. Policija je s njom obavila razgovor radi utvrđivanja okolnosti i razloga nestanka. Nakon razgovora Ćurković je puštena, s obzirom da u njenom postupku nije bilo elemenata kaznenog djela.

Ćurkovićke se odrekla i vlastita majka: Ona je razmaženo derište

"Ona nije nikakva ratnica ni heroina već obično razmaženo derište", tvrdi majka Kristine Ćurković.

Ogorčena Kristinina majka se, nakon što je njena kćer pronađena, javila redakciji jednog portala. "Skratila mi je život, nemam više načina kako da je spriječim da nanosi štetu sebi i obitelji", tvrdi majka Ćurković, te dodaje kako njena kćer "nikad ovo ne bi napravila da zna što je priuštila čitavoj obitelji".

Kristinina majka smatra da je njena kćer oružje u tuđim rukama, te je javno, putem medija, apelirala na Kristinu da dođe pameti: "Zamislite u kakvoj sam se situaciji našla, kad sam se odlučila na ovaj korak, ja, majka, koja bi ubila za svoje dijete".

Iz Vukovara došla u Zagreb pa se prestala javljati

Podsjećamo, nestanak Kristine Ćurković policiji je prijavila njena sestra u petak oko 21:30 sati. Ćurković je Novu godinu dočekala u Vukovaru, gdje je bila i na Thompsonovom koncertu. U četvrtak je otputovala za Zagreb, odakle je trebala nastaviti dalje za Split.

Obitelji se javila iz Zagreba, a kako nije sjela na predviđeni autobus za Split, njena je sestra alarmirala policiju i pokrenuta je potraga. Odvjetnik Hodak ranije je potvrdio da se Ćurković u četvrtak oko 17 sati mobitelom razgovarala s prijateljem iz Splita, te da je signal njenog mobilnog uređaja lociran u Dugom Selu.

Puno buke ni za što

Radikalni desničari diljem Hrvatske zbog navodnog su se nestanka digli na noge. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara građane je pozvao da im dojave sve informacije koje imaju o Ćurković. Građanska inicijativa za zaštitu ugroženih studenata organizirala je u subotu u 15 sati okupljanje na zagrebačkom Zrinjevcu, te su prozvali policiju zbog neodgovornosti, s obzirom da je Ćurković ranije prijavila prijetnje koje je dobila putem Facebooka. Udruga Volim Hrvatsku poručila je nadležnim institucijama da imaju odgovornost svim građanima Hrvatske osigurati pravo na izražavanje stavova i na sigurnost. Solinski ogranak stranke Hrast najavio je da će se u ponedjeljak u Splitu održati misa za Ćurković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara