Policija pokušava "složiti slagalicu" i rasvijetliti motive: Ubojica iz Newtowna na internetu najavio krvavi pohod?

Policija pokušava "složiti slagalicu" i rasvijetliti motive: Ubojica iz Newtowna na internetu najavio krvavi pohod?

Foto: AFP

ZAŠTO? Upravo to je glavno pitanje kojeg svi postavljaju nakon stravičnog pokolja u Newtownu kojeg je počinio poremećeni 20-godišnjak Adam Lanza, koji je prema navodima američke policije bio autističan, odnosno imao je Aspergerov sindrom te poremećaj ličnosti i pokazivao je naznake opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

> Ovo su žrtve stravičnog pokolja u Newtownu: Smaknuo hladnokrvno 20 malih anđela starih šest i sedam godina

Adam je, podsjetimo, ubio kod kuće svoju majku i potom u osnovnoj školi Sandy Hook napravio masakr - ubio je 20-ero djece u dobi od šest i sedam godina te šest zaposlenika škole, uključujući i ravnateljicu i školsku psihologinju koje su ga pokušale zaustaviti. Potom je presudio i sebi.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je izvijestila kako motivi zasad i dalje nisu jasni te kako od prikupljenih dokaza "slažu slagalicu" koja bi trebala rasvijetliti slučaj. Jučer su tek kratko kazali kako su tijekom istrage pronašli "jako dobre dokaze koji će pomoći u slaganju kompletne slike o slučaju - kako, i što je još važnije, zašto je do ovoga došlo".

Jučer policijski narednik Paul Vance nije naveo o kakvim je dokazima riječ, ali su američki mediji danas objavili, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, kako Adam za sobom nije ostavio nikakvu poruku ili manifest iz kojeg bi bilo jasno što ga je navelo na pokolj.

Ubojica ostavio poruku na internetu?

Lokalni mediji nagađaju da je Lanza možda na internetu najavio svoj krvavi pohod. Naime, kako prenose strani mediji, na anonimnom forumu 4Chan pronađena je poruka objavljena u četvrtak, u kojoj stoji: "Ubit ću se. Uskoro o tome na svm postajama u zemlji. Slušajte vijesti od 9 ujutro". Poruku potpisuje iKTatjYX, a policija istražuje stoji li iza tog nadimka Adam Lanza.

Iako za sada nitko ne želi iznijeti pretpostavku što je Adama natjeralo na stravičan čin, zna se da se on samo dan prije posvađao i sukobio s nekoliko nastavnica iz škole, navodno s njih četiri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara