Policija pozvala Stožer da nađe drugu lokaciju za prosvjed: Antigay parada ne može na rivu!

Foto: Vojko Bašić / Cropix

ORGANIZATORI antigay skupa iz Stožera za obranu Rive, koji su jučer prijavili prosvjed na dan održavanja gay parade, i to na izlasku iz Marmontove ulice, pozvani su danas na sastanak u splitsku Policijsku upravu u 15 sati.

Kako Index doznaje, Gordanu Sladoljevu, šefu Stožera, uručen je zaključak policije o njihovom zahtjevu prema kojem su pozvani da pronađu drugu lokaciju za održavanje svog skupa. Dan im je rok sutra do 16 sati za očitovanje. Moraju između ostalog pojasniti kakav je to interes nastao da se skup prijavljuje izvanredno, znači manje od pet dana prije predloženog termina. Sve se radi po članku 77. Zakona o općem upravnom postupku. Ukoliko se Stožer ne očituje do zadanog roka na traženje policije, prijava njihovog skupa odbacit će se kao neosnovana! Nije ni bez značaja da su organizatori Gay Pridea svoj skup prijavili znatno ranije od Stožera za obranu rive.

Policija ugostiteljima: Ostali smo sami, svi su protiv nas

Nisu samo danas policajci na razgovor pozvali članove Stožera za obranu rive, već i splitske ugostitelje koji drže kafiće na rivi.

"Sami smo ostali protiv svih", požalili su se policajci vlasnicima kafića u neformalnom razgovoru. Vidi se i da je njima muka velika. Na rivi će ih u subotu dočekati Gordan Sladoljev i njegovi istomišljenici koji su najavili kako će tijelima blokirati pristup paradi, ali i Kerumovi komunalni redari koji neće dozvoliti postavljanje bine i razglasa pred Splitskom bankom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara