Policija sumnjiči Ivicu Prlendera da je oštetio Dubrovačke ljetne igre za 76 tisuća kuna

Policija sumnjiči Ivicu Prlendera da je oštetio Dubrovačke ljetne igre za 76 tisuća kuna

Foto: DuList

DUBROVAČKA policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjeg ravnatelja kulturne ustanove u Dubrovniku, osumnjičenog za zlouporabe u gospodarskom poslovanju od 2010. do 2012., u iznosu od oko 76 tisuća kuna.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o dugogodišnjem ravnatelju Dubrovačkih ljetnih igara, Ivici Prlenderu.

Dubrovačko-neretvanska policija priopćila je danas kako se, po dovršetku istrage, 57-godišnjaka "sumnjiči da je kao odgovorna osoba jedne kulturne ustanove s područja Dubrovnika, i ujedno osoba ovlaštena za raspolaganje novčanim sredstvima, u vremenskom razdoblju od početka 2010. godine do kraja 2012. godine, iskoristivši svoje ovlasti, oštetio spomenutu kulturnu ustanovu za iznos od preko 76.000 kuna i za navedeni iznos sebi pribavio protupravnu imovinsku korist".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Protiv osumnjičenog 57-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Prlender: Nitko me nije kontaktirao tijekom revizije Igara

Bivši ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, koji je osumnjičen da je oštetio tu kulturnu ustanovu za 76 tisuća kuna od 2010. do 2012. godine, izjavio je da je zatečen tim optužbama te da ga nitko od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage ili revizije poslovanja Igara.

Nitko me od nadležnih nije kontaktirao tijekom istrage, niti je u postupcima revizije itko postavljao pitanje o navodno počinjenim nepravilnostima, sumnjivim putnim nalozima i avionskim kartama, naglasio je Prlender, komentirajući policijsko izvješće da ga se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i protupravno prisvajanje 76 tisuća kuna od početka 2010. do kraja 2012. godine.

Naglasio je kako je o tome doznao jutros od jednog prijatelja, dodavši kako bi bilo normalno ako je već netko utvrdio da je bilo propusta da ga je s tim upoznao i zatražio očitovanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara