Policija tražila maksimalnu kaznu od dva mjeseca zatvora: Benac se pokajao pa ga pustili kući

Policija tražila maksimalnu kaznu od dva mjeseca zatvora: Benac se pokajao pa ga pustili kući

Foto: Hina

VLADIMIR BENAC, stopostotni invalid Domovinskog rata, pušten je sinoć kući nakon što je dva dana proveo u policiji, Državnom odvjetništvu i Prekršajnom sudu zbog uništavanja štekata Bobisa na Mejama. Benac se zaletio u štekat darom Jadranke Kosor, Chevroletom Epicom. Koliko se uspjelo doznati, bio je revoltiran što više nema parking mjesto za invalide ispred kafića.

Navodno je nekoliko puta kružio rotorom dok nije postigao maksimalnu brzinu potrebnu da automobil prebaci preko pitara na štekatu. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ga za opće opasnu radnju, odnosno, da je svojom vožnjom izazvao opasnost za veći broj osoba. Policija ga je, pak, početno bila prijavila za obijesnu vožnju, kazneno djelo sa značajno slabijom sankcijom.

U Bobisu popio pet viskija pa sjeo za volan

Pitanje je što će od svega biti, jer je u Bobisu u trenutku nalijetanja Chevroleta na štekat, bilo samo dvoje konobara. Benca je upravo konobar Bobisa doveo do Chevroleta neposredno prije incidenta. U Bobisu je prije no što je sjeo za volan popio pet viskija, a pio je i kod kuće prije no što je izašao. Alko test je Benac odbio, no uz sudski nalog uzeti su mu uzorci krvi i urina kako bi se utvrdila alkoholiziranost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bencu je sada žao. Ispričao se svima, nije nikome mislio ništa zlo. Proganja ga osjećaj da je diskriminiran zbog svog invaliditeta. Sudac istrage Davor Svalina nije ga pritvorio, premda je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Svalina se zadovoljio mjerama opreza, tj. oduzimanjem vozačke i zabrane približavanja svjedocima iz Bobisa.

Za drsko ponašanje policija tražila maksimalnih dva mjeseca zatvora

Nakon Županijskog suda, Benac je odveden do Prekršajnog po optužnom prijedlogu splitske policije za naročito drsko ponašanje, tj. vrijeđanje službenika prilikom uhićenja. Benac se i tu pokajao, kazao da nije htio nikoga uvrijediti pa je sutkinja odlučila postupak staviti u redovnu proceduru. Policija je inače tražila maksimalnu kaznu od dva mjeseca zatvora.

Benac je već 20 godina poznat po svojim incidentima u Splitu. Zatočio je splitskog gradonačelnika Ivicu Škarića, sa zoljom upao u sjedište policije. Prije šest godina hicima iz pištolja teško je ranio susjeda sa Meja Denisa Bušelića, a nedavno je osuđen i da mu je prijetio dok su se kupali ispod svojih kuća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara