Policija u Prijedoru otkrila ubojicu dvojice Bošnjaka: Osumnjičen vehabija Zikrija Krkić

Policija u Prijedoru otkrila ubojicu dvojice Bošnjaka: Osumnjičen vehabija Zikrija Krkić

Foto: Klix.ba

POLICIJA u Prijedoru uhitila je u četvrtak muškarca bošnjačke nacionalnosti pod sumnjom da je u ponedjeljak u mjestu Trnopolje ubio Muharema Balića i Almira Redžića, a prve informacije govore kako je počinitelj ubojstva ujedno pripadnik vehabijskog pokreta, izvijestili su lokalni mediji.

Uhićen je Zikrija Krkić, a uz njega su privedene još tri osobe, no njih je policija nakon saslušanja pustila na slobodu. Policija je također pretražila više lokacija koje su koristili privedeni pri čemu je pronađeno vatreno oružje i streljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik odjela kriminalističke policije u Prijedoru Radomir Dukić potvrdio je kako su upravo kod Krkića pronađeni predmeti koji ga dovode u vezu s dvostrukim ubojstvom. Navodno su pronađene i oduzete četiri puške, bombe i pištolji te streljivo.

Osumnjičeni Krkić predan je okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci. Za sada nije jasno zbog čega je Krkić pucao na dvojicu muškaraca koji su sjedili u lokalnom kafiću. Ubojstvo je prouzročilo uznemirenost među Bošnjacima koji žive u Trnopolju, a u početku se nagađalo kako je motiv za zločin mogao biti međunacionalna netrpeljivost što je istragom otklonjeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara