Policija utvrđuje uzroke nesreće vlaka Križevci-Koprivnica: Jedna osoba teže ozlijeđena, devet lakše

Policija utvrđuje uzroke nesreće vlaka Križevci-Koprivnica: Jedna osoba teže ozlijeđena, devet lakše

Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine/Cropix

JUČER oko 17 sati na dionici željezničke pruge između Križevaca i Koprivnice sudarili su se putnički i teretni vlak. Policija zasad utvrđuje uzroke nesreće.

Teretnim vlakom koji je vozio 24 vagona ugljena na relaciji Rijeka-Koprivnica upravljao je 47-godišnji strojovođa iz Koprivnice. Kod Carevdara, zbog uzbrdice i loših vremenskih uvjeta, kotači lokomotive su proklizali i vlak je stao. Na stražnji kraj vlaka naletio je putnički motorni vlak s dva vagona, kojim je upravljao 49-godišnji strojovođa, a prometovao je na relaciji Križevci-Koprivnica i prevozio 13 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru su strojovođa i kondukter putničkog vlaka te sedam putnika lakše ozlijeđeni, dok je 54-godišnja putnica teže ozlijeđena. Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici u Koprivnici, a strojovođa putničkog vlaka i teže ozlijeđena putnica zadržani su na daljnjem liječenju.

Očevid je obavljen, a utvrđeno je da strojovođe putničkog i teretnog vlaka nisu bili pod utjecajem alkohola. Željeznički promet između Križevaca i Koprivnice za vrijeme obavljanja očevida bio je zatvoren do 0,44 sati, piše u priopćenju policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara