Policijski sindikalac u Splitu optužen za pronevjeru 74 tisuća kuna

Policijski sindikalac u Splitu optužen za pronevjeru 74 tisuća kuna

Foto: Ilustracija

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Dražena Zanze, bivšeg povjerenika Sindikata policije u PU splitsko-dalmatinskoj. Terete ga za kaznena djela pronevjere i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sakrio registratore sa isplatnicama i ispravama

Zanze je optužen da je tijekom 2009. godine u nakani da se neosnovano znatno materijalno okoristi, sa žiro računa sindikalne podružnice podigao i neosnovano zadržao 74.250 kuna. Terete ga i da je sredinom lipnja 2010. godine u cilju prikrivanja iz ureda sindikalne podružnice uzeo i sakrio dva registratora knjigovodstvenog servisa sa isplatnicama i drugim ispravama o financijskim transakcijama koje je bio obavezan čuvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču o Zanzi Index je objavio prije gotovo pune dvije godine nakon što ga je Sindikat policije prijavio Državnom odvjetništvu. Manjak se otkrio nakon smjene na čelu podružnice.

Policajci uplaćivali po jedan posto od plaće, a blagajna presušila?!

Pronevjera sindikalne blagajne bila je mjesecima top tema u splitskoj policiji. Ne bez razloga. Članovi sindikata uplaćivali su po jedan posto neto plaće pa su se mnogi začudili kada im je Zanze odgovorio da nema novca za sindikalnu pomoć, poput novčane naknade od 800 kuna za rođenje djeteta ili 1.250 kuna za smrt u obitelji. Zbog manjka u blagajni, pomoć se neko vrijeme nije imala odakle isplatiti.

Nakon prijave, Zanze je također reagirao, i to (protu)prijavom za odavanje službene tajne. Eto, i nije mu nešto pomoglo... 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara