Poljski nadbiskup zgrozio javnost: Djeca razvedenih roditelja traže ljubav i navode svećenike na pedofiliju

Foto: Wikimedia

POLJSKI nadbiskup Jozef Michalik šokirao je širu javnost izjavom da je seksualno zlostavljanje samo "potraga za ljubavlju".

"Mnogi od tih slučajeva zlostavljanja mogli su se izbjeći zdravijim odnosima između roditelja. Često čujemo kako neprikladno ponašanje poput pedofilije ili zlostavljanja dolazi iz djetetove potrage za ljubavlju - dijete traga i izgubi se, te zbog svog stanja uvlači druge osobe u takve stvari", kazao je Michalik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Koliko samo rana imaju dječja srca i životi kada im se roditelji odluče na različite puteve. Danas nitko ne priča o štetnosti razvoda prema djeci, iako je vidljivo da seksualno zlostavljanje čini štetu koja se ne zaboravlja - iako ponavljam, to nije jedina šteta", dodao je.

Njegove izjave u janosti su dočekane s gnjšanjem i bijesom. Crkva je naknadno priopćila da je nadbiskup napravio lapsus.

Naknadno se ispričao zbog takve izjave, zaključivši da nije mislio da su žrtve same djelomično krive za ono što im se dogodilo. "Kontekst moga komentara bio je slijedeći: dijete je uvijek nedužno. Ali može ga povrijediti i njegova vlastita okolina, ne samo svećenik", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara