Ponovno je odgođeno suđenje Paravinji, žalio se na zdravstvene tegobe

Ponovno je odgođeno suđenje Paravinji, žalio se na zdravstvene tegobe

Foto: FAH

PONOVLJENO suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, koje u četvrtak nastavljeno pred šibenskim Županijskim sudom, prekinuto je nakon što je optuženi zatražio liječničku pomoć.

Na današnjem je ročištu pročitana optužnica, no kako se doznaje sa Županijskog suda, optuženi je zatražio prekid rasprave i liječničku pomoć zbog zdravstvenih poteškoća, zbog čega je ročište i prekinuto.

Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić navodi kako je stav obrane da je Paravinja dosad proces opstruirao na sve načine, i to unatoč činjenici što je vještačenjem dokazana njegova sposobnost praćenja postupka.

Suđenje se ponavlja na temelju odluke Vrhovnog suda

Ovo nije prvi put kako se Dragan Paravinja tuži na zdravstvene poteškoće, te traži prekid rasprave. Na prošlom ročištu u studenom, optuženi je od suda tražio prekid zbog zdravstvenih tegoba, a prethodno je pažnju javnosti privlačio i zbog zahtjeva za izuzećem suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Postupak protiv Dragana Paravinje, optuženog da je 7. lipnja 2011. godine pokušao silovati, pa ubio maloljetnu Antoniju Bilić iz Krički pored Drniša, na Županijskom sudu u Šibeniku ponavlja se na temelju odluke Vrhovnog suda.

Taj visoki sud ukinuo je prvu presudu Županijskog suda u ovom slučaju, kojom je Paravinja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući kako u sudskom postupku nije dokazano da je pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić prethodio ubojstvu.

Tijelo Antonije Bilić pronađeno je u studenom 2012. godine

Antonija Bilić posljednji je put viđena kada je u Drnišu, na mostu preko Čikole, ušla u Paravinjin kamion.

Paravinja je nakon uhićenja u Republici Srpskoj ubojstvo priznao, a potom je pred hrvatskim pravosuđem sve zanijekao.

Tijelo Antonije Bilić pronađeno je u studenom 2012. godine kod Josipdola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara