Ponovno krenule javne ponude dionica na Zagrebačkoj burzi: Tankerska Next Generation d.d. traži 40 milijuna dolara

Ponovno krenule javne ponude dionica na Zagrebačkoj burzi: Tankerska Next Generation d.d. traži 40 milijuna dolara

Foto: tankerska.hr

NAJVEĆA hrvatska brodarska kompanija Tankerska plovidba d.d. objavila je danas početak inicijalne javne ponude dionica svoje tvrtke kćeri Tankerska Next Generation (TNG).

Društvo TNG osnovano je krajem kolovoza 2014. godine s ciljem izdvajanja brodova za prijevoz naftnih prerađevina za potrebe dokapitalizacije kroz javnu ponudu dionica (IPO). Kapital društva TNG trenutno iznosi 255 milijuna kuna. Temeljni kapital je podijeljen na 4.000.000 dionica bez nominalne vrijednosti. Tankerska plovidba d.d. jedini je dioničar društva TNG, te nudi postojeće dionice u IPO, uz obvezu da s cjelokupnim sredstvima prikupljenim kroz IPO dokapitalizira TNG.

Javna ponuda dionica TNG započinje 26. siječnja 2015. i traje do 5. veljače 2015., ukoliko ne bude skraćivanja Razdoblja formiranja knjige trgovanja i Razdoblja prijave u slučaju velikog interesa investitora. Agenti izdanja su Intercapital vrijednosni papiri d.o.o. i Raiffeisenbank Austria d.d. Javni poziv na upis dionica objavljen je u medijima, a dostupan je i na internetskoj stranici društva www.tng.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prikuplja se 40 milijuna dolara za kupnju novih brodova

Nova kompanija u potpunosti će se oslanjati na znanje, iskustvo i reputaciju koju Tankerska plovidba ima na brodarskom tržištu s najuglednijim unajmiteljima tankera u svijetu.

Flota društva TNG trenutno se sastoji od dva produkt tankera srednje nosivosti koji su već u eksploataciji i jedne novogradnje, tankera eko-dizajna koji će biti isporučen u drugoj polovici 2015. godine.

"Dalmacija će biti prvi eko brod u floti Grupe, prvi takav brod koji plovi pod hrvatskom zastavom uopće. TNG je orijentiran na nove generacije eko brodova, koji će trošiti puno manje goriva nego sadašnji i predstavljaju novi standard u svjetskom brodarstvu", kaže direktor Tankerske Next Generation John Karavanić.

"TNG posluje profitabilno i stabilno obzirom da su oba naša broda ugovorena po dobrim uvjetima. Bitno je naglasiti da TNG 100 posto svojih prihoda ostvaruje na međunarodnom tržištu, te je poslovanje tvrtke u cijelosti otporno na događanja i gospodarsku krizu u Hrvatskoj i Regiji. U javnoj ponudi želimo prikupiti 40 milijuna dolara koje bismo uložili u kupnju novih brodova."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara