Porasle cijene goriva

Porasle cijene goriva

Foto: FAH

KAKO se i najavljivalo nakon višetjednog pada od ponoći je poskupilo gorivo.

Cijene naftnih derivata porasle su za 10 lipa po litri. No ovog puta konkurencija je odlučila prodavati litru Eurodizela za lipu jeftinije nego Ina.

Trgovci tvrde da je ovo poskupljenje nužno zbog skoka tečaja dolara u odnosu na kunu.

Razlika i od jedne benzinske postaje do druge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, na Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila litra Eurodizela stoji 8,12 kuna, što je za deset lipa skuplje nego do sada. Ina to gorivo prodaje za 8,13 kuna.

No koliko je liberalizacija tržišta uzela maha pokazuje i primjer Tifona. Na benzinskoj postaji na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu litru Eurodizela prodaju po staroj cijeni (8,02 kune), dok na postaji u Buzinu čak za manje od 8 kuna – cijena je 7,97 kuna. Stoga se postavlja pitanje ako ta benzinska postaja prodaje ovu vrstu goriva za manje od 8 kuna, zašto su svi ostali podigli cijene.

Što se tiče Eurosupera 95, na Ininim, Petrolovim, Croduxovim i postajama Adria Oila cijena je skuplja za 10 lipa i sada stoji 8,62 kune. No, isto kao i kod Eurodizela, Tifon litru Eurosupera 95 na postaji na Horvaćanskoj prodaje po staroj cijeni od 8,52 lipe, a u Buzinu za 5 lipa jeftinije – 8,47 kuna.

Autoplin skuplji za 24 lipe

Najviše su iznenađeni vozači koji koriste autoplin. Cijena litre te vrste goriva poskupila je najviše – za 24 lipe. Sada se prodaje za 3,73 kune. No, na dijelu Ininih postaja prodaje se i za 3,93 kune, još 20 lipa skuplje. Cijena loživog ulja porasla je za 10 lipa i sada se prodaje po cijeni od oko 4,43 kune.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara