Porezna neće raditi ovrhu ako pošaljete dopis HGK da ne želite plaćati njihovu članarinu?!

Foto: Arhiva

"JUTROS su me telefonski obavijestili iz Porezne uprave kako neće raditi ovrhu ako pošaljem dopis Hrvatskoj gospodarskoj komori da ne želim plaćati članarinu!", obavijestio nas je danas Darko Bavoljak o čijoj smo inicijativi jučer pisali.

Podsjetimo, Porezna Uprava obavijestila je Bavoljaka kako će pokrenuti postupak ovrhe ako u roku od osam dana ne plati 815 kuna zaostale članarine prema Komori. Bavoljak je u žalbi Poreznoj upravi napisao da njegova tvrtka nikada nije dobrovoljno pristupila članstvu u Hrvatskoj gospodarskoj komori te nije koristila, a niti želi koristiti njihove usluge.

> Pošaljite svi dopis Poreznoj upravi: "Ne želim više financirati zločinačku Hrvatsku gospodarsku komoru!"

> Evo zašto se i dalje prisilno plaća članarinu HGK: Primaju desetke novih zaposlenika koje vi trebate financirati!

> Linić na strani HGK: Porezna će se i dalje brinuti za financiranje legla korupcije

> Hrvatska gospodarska camorra: Propali poduzetnici, optuženici i osumnjičenici za malverzacije, prijevare i primanje mita!

"HGK smatram zločinačkom organizacijom jer je nenamjenski trošila novac poreznih obveznika", bio je odlučan Bavoljak u namjeri da ne plaća članarinu HGK. Naglasimo kako je ministar financija Slavko Linić potvrdno odgovorio na pitanje Indexa u studenom prošle godine kada smo ga upitali hoće li se i dalje prisilno, putem ovrha, naplaćivati članarinu u Hrvatskoj gospodarskoj komori. No, sada se očigledno i to mijenja.

Index je Poreznoj poslao upit o slučaju te vrijedi li isto za sve druge poduzetnike, čim dobijemo odgovor ćemo ga objaviti!

Čak 97 posto čitatelja Indexa za ukidanje članarine za HGK

Na anketno pitanje Indexa treba li se ukinuti obvezna članarina u HGK u manje od 24 sata glasalo je gotovo 10 tisuća ljudi, a čak 97,6 posto bilo je Za.

Inicijativa ide dalje, a Bavoljak i dalje poziva sve poduzetnike koji ne žele biti članovi HGK da predaju svoje zahtjeve protiv članstva u Komori. Isto tako možete mu se javiti putem Facebooka za daljnje akcije, a moli i za pomoć u pisanju ustavne tužbe.

Bavoljak je pozvao zainteresirane da se pojave 13. ožujka u podne na Roosveltovom trgu u Zagrebu te da predaju svoje zahtjeve protiv članstva u HGK.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara