Poruka iz Vatikana: I homoseksualci imaju pravo na dostojanstvo kao i sva Božja djeca!

Poruka iz Vatikana: I homoseksualci imaju pravo na dostojanstvo kao i sva Božja djeca!

Foto: AFP

VISOKOPOZICIONIRANI vatikanski dužnosnik u ponedjeljak je kazao kako bi crkva trebala dati veću podršku parovima u izvanbračnim zajednicama te da bi trebala više učiniti po pitanju zaštite prava gayeva i lezbijki koji su diskriminirani u više zemalja.

Kako prenosi, Huffington Post, nadbiskup Vincenzo Paglia, u svom prvom obraćanju javnosti otkad je stupio na dužnost "ministra obitelji" u Crkvi, priznao je da postoji nekoliko vrsta "kohabitacijskih oblika" a koji nisu klasična obitelj te da broj takvih raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Paglia je poručio kako bi nacije same mogle pronaći rješenje za pomoć osobama koje žive u izvanbračnim zajednicama i to kako bi se spriječila nepravda i njihov život učinio lakšim. Unatoč navedenim izjavama, bio je odlučan u tome da je dužnost društva očuvati jedinstvenu vrijednost braka.
 
"Crkva mora braniti istinu, a istina je da je brak zajednica samo između muškarca i žene. Ostale vrste strasti ne mogu biti temelj za nešto poput braka. Ne možemo se predati bolesnom egalitarizmu koja ukida svaku razliku te riskira da društvo postane novi Babel", kazao je Paglia.

Nadbiskup je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao i da oštro osuđuje diskriminaciju homoseksualaca. "I oni imaju dostojanstvo kao i sva Božja djeca. U svijetu ima 20-25 zemalja u kojima je homoseksualnost zločin. Želim da se crkva bori protiv toga", kazao je vatikanski ministar obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara