Pošaljite Mornara u inozemstvo, ne mora platiti ništa

Foto: Hina

OD BROJNIH reakcija koje su nam pristigle na redakcijski mail izdvajamo ovu studenta Pravnog fakulteta Dragana Britvića. Njegov mail prenosimo u cijelosti.

"Fascinantne su ideje do kojih dolaze naši ministri

Ideja ministra Mornara da oni studenti koji odluče svoju sreću potražiti u inozemstvu vraćaju državi onaj novac koji je ova tobože uložila u njihov studij je zaista zapanjujuća. Osim što nikakva država tu ne plaća studij, nego to čine porezni obveznici, zaista je fascinantno do kakvih će sve ideja doći naši ministri.

Ministra bih pitao hoće li on i njegovi kolege ministri vratiti državi za svu svoju nesposobnost kojom su unazadili ovo društvo? Hoće li kolegijalno pomoći svom kolegi Liniću da otplati svu štetu koju je državi nanio predstečajnim nagodbama? U ministre ove, a i prošlih vlada uložili smo 20-ak tisuća kuna mjesečne plaće i još neviđen broj povlastica i privilegija, pa nisu li oni to dužni društvu vratiti?

Jesmo li dovoljno bogati da financiramo njih i njihove uhljebe?

Pitao bih ministra, je li naše gospodarstvo dovoljno bogato da financira uhljebljivanje njih i njihovih jataka s puno više od 50 tisuća eura koliko ministar tvrdi da košta studij i kaže da bi se taj novac državi trebao vratiti.

Onima koji ne mogu i ne žele živjeti od 1600 kuna (zamislite rasipnike!) pripravničke plaće koja se nudi većini naših studenata, mogli bismo oduzeti putovnice, zar ne ministre? Tako bismo najadekvatnije kontrolirali tko i kako uplaćuje u državni proračun.

Pa nećemo valjda smanjiti poreze ili ne daj bože državnu potrošnju i tako oduzeti ministrima, zamjenicima, savjetnicima i pripadajućoj vladajućoj uhljebničkoj kasti pravo da i dalje parazitira na račun radnika, poduzetnika ili studenata.

Izlet u privatno poduzetništvo je samoubilački čin

Vlada koje ste član, ministre Mornaru, nije osigurala osnovne uvjete za zapošljavanje mladih, te mogućnosti za rad uz normalnu plaću gotovo da nema, a bilo kakav izlet u privatno poduzetništvo čini se izrazito destimulirajuć, pa i kao pomalo samoubilački čin uslijed suludo visokog poreza i nameta kojima se godinama kupuje socijalni mir i glasovi uhljebljenih.

Hrvatskoj vladi poručio bih da ministra Mornara što prije pošalje u inozemstvo, a ministru da mu je sve oprošteno i da ništa ne mora uplatiti u državni proračun, samo neka svoje genijalne ideje drži dalje od, ionako lošeg, hrvatskog obrazovnog sustava."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara