Posljednje putovanje Costa Concordije: Krenulo tegljenje do luke u Genovi

Posljednje putovanje Costa Concordije: Krenulo tegljenje do luke u Genovi

Foto: Hina

POSLJEDNJE putovanje Coste Concordie počelo je u srijedu s otoka Giglio pred stotinama znatiželjnika i stanovnika tog toskanskog otoka, dvije i pol godine nakon nasukavanja turističkog kruzera u kojem su poginule 32 osobe.

Tegljači vuku Concordiu brzinom od nešto više od dvije nautičke milje na sat (oko 4 kilometra), objavila je mrežna stranica Marinetraffic, koja omogućuje praćenje pomorskog prometa u svijetu.

Tisuću i petsto stanovnika otoka je, nakon 30 mjeseci čekanja, početak operacije odsukavanja olupine golemog turističkog broda pozdravilo brodskim sirenama, crkvenim zvonima, uz pljesak inženjera u kontrolnoj dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva tegljača vuku Costu Concordiu, brod dvostruko veći od Titanica.

"Sve se odvija po predviđanjima, to je veliki dan za otok Giglio, ali bit ćemo mirni tek kad stigne u Genovu, gdje će ga rastaviti", rekao je na početku operacije odsukavanja Južnoafrikanac Nick Sloane, voditelj izvlačenja broda.

Kruzer, polovica trupa kojeg je tek nedavno izronila iz mora nakon dosad neizvedene operacije na brodu te veličine, plovit će oko četiri dana Mediteranom prema brodogradilištu u Genovi, gdje će biti u potpunosti rastavljen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara