Posljednji ispraćaj Kemala Montena danas na Mirogoju

Posljednji ispraćaj Kemala Montena danas na Mirogoju

Foto: PR

POSLJEDNJI ispraćaj Kemala Montena, jednog od najomiljenijih i najpoznatijih pjevača naših prostora, održat će se danas u 15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Prijatelji, obitelj i rodbina se moli da umjesto vijenaca i cvijeća dobrovoljne priloge uplate na tekući račun: HR7323600003235928853.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoracija će se održati u srijedu, 28. siječnja u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb istoga dana u 14:30 sati na sarajevskom groblju Bare.

Kemal Monteno, jedan od najomiljenijih i najpoznatijih kantautora naših prostora, umro 21. siječnja u 67. godini života. Rođen je u Sarajevu 17.09.1948. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri koja je trajala gotovo 50 godina stvorio je svoj glazbeni izričaj, a ljubavne pjesme bile su njegov nepresušan izvor. Sedamdesete je obilježio svojim brojnim antologijskim pjesmama Sviraj mi o njoj (1971. godine), Laž (1972. godine), Putovanja (1978. godine), Adrijana (1979. godine), a njegovi albumi prodavani su u zlatnim i platinastim nakladama.

Kemal Monteno je bio redovni član Hrvatskog društva skladatelja. Napisao je brojne pjesme i za svoje kolege Arsena Dedića, Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Terezu Kesoviju, Gabi Novak, Nedu Ukraden, Dražena Žerića, Ismetu Krvavac, Paulu Jusić, Anicu Zubović, Mišu Kovača, Kseniju Erker, Duška Lokina, Kiću Slabinca, Dalibora Bruna i mnoge druge, a često su upravo njegove pjesme bile zaslužne za uspjeh njegovih kolega.

Njegov zadnji studijski album Šta je život objavljen je 2013. godine, a pjesme Jesen je, Malo mir, malo rat uz naslovnu pjesmu koja se gotovo odmah nametnula kao hit i dalje su dio radijskog i tv etera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara