Poslušajte zbog čega je prekinuta pressica u Splitu: HDZ-ovci i Kolinda ne daju na Mamića

Poslušajte zbog čega je prekinuta pressica u Splitu: HDZ-ovci i Kolinda ne daju na Mamića

Foto: Hina

HDZ-OVA predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović danas je zanijemila kada su je pitali ima li stav o Zdravku Mamiću i načinu na koji vodi Dinamo i hrvatski nogomet. Ne da nije lupila šakom o stol, od muke koja ju je obuzela, Grabar Kitarović samo što u pomoć nije pozvala. Najbrži u asistenciji bio je, kako i priliči, iskusni glasnogovornik Mladen Pavić. Smjesta je kandidatkinju Grabar Kitarović uzeo u zaštitu te prekinuo uporne novinare koji su dosađivali s Mamićem.

 

Ne zna se zbog čega Kolinda i HDZ-ovci nemaju senzibilitet za Mamića, jer je to bilo tek drugo, treće pitanje na tu temu, što i nije previše, ako se zna da je danas HDZ-ova kandidatkinja došla kupiti glasove u Split, isti onaj Split koji se digao na noge upravo zbog Mamića i stanja u HNS-u.

Počelo je s pitanjem hoće li Grabar Kitarović vratiti Mamićevu donaciju. Vidjelo se odmah da tema nije baš legla.

"Zašto bih? Oprostite, sve su donacije transparentne, prijavljene DIP-u koji će donijeti svoju riječ o tome. Dakle, ne znam zašto to pitanje", šokirala se prva dama HDZ-a na uvodno pitanje o Mamiću.

U trenutku je nestalo samouvjerene HDZ-ovke Kolinde. Zdravko Mamić izazvao je pravu lavinu panike. Kako se nitko u stožeru nije sjetio pripremiti kandidatkinju za jedno tako uobičajeno i za Split sasvim očekivano pitanje?  

Grabar Kitarović: Mamić je kao svaki drugi građanin

"Smatrate li da je moralno to prihvatiti", pokušali su splitski novinari objasniti Grabar Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika se ne miješa u nogomet. Ne promatram gospodina Mamića kroz prizmu politike, već kao svakog drugog građanina. On ima jednaka prava i isto tako jednako pravo dati donaciju kao i svaki građanin Hrvatske. Pogotovo, bez obzira na bilo kakve napise, ne možete a priori nikoga osuđivati. Ja pratim i volim nogomet, ali idem među navijače, ne sjedim na počasnim tribinama. To je razlog zbog kojeg dolazim na utakmice", zaključila je Grabar Kitarović. 

Kolinda i HDZ stava o Mamiću nemaju

Imate li stav o Mamiću, odnosno, načinu na koji vodi Dinamo i hrvatski nogomet, konačno je došlo i to fatalno pitanje na red.

"Ma dajte molim vas", zavapila je Kolinda. Uz kiseli smiješak okrenula je glavu od novinara koji su čekali odgovor na vrlo intrigantno i aktualno pitanje, praćena kolektivnim zanovijetanjem svojih stranačkih kolega, koji su, inače, u Splitu dali punu podršku udruzi Naš Hajduk, Hajduku i Torcidi u borbi za pravednije natjecanje u hrvatskoj nogometnoj ligi.  

"Hvala lijepo", kazao je njezin glasnogovornik Pavić...

Eto, HDZ je lijepo u Splitu utrpao autogol u Kolindinu mrežu i pružio Josipoviću šansu da zabije, odnosno, dođe do još kojeg glasa. Iako za pet godina mandata općenito pasivan po pitanju bilo čega, on će, sasvim sigurno, galvaniziran predizbornom groznicom, imati nekakav stav o ovoj temi koja u Splitu nikako nije nevažna.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara