Potpisan ugovor: Hypo preuzima upravljanje Fondom hrvatskih branitelja

Potpisan ugovor: Hypo preuzima upravljanje Fondom hrvatskih branitelja

Foto: Hypo

HYPO Alpe-Adria-Invest je na javnom natječaju izabran za društvo koje će upravljati Fondom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, povodom čega je danas u prostorijama Ministarstva branitelja službeno potpisan ugovor o upravljanju Fondom, priopćeno je iz Hypo banke.

Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji osnovan je 12. travnja 2005. godine, a udjel u njemu trenutno ima više od 250.000 branitelja te članova obitelji branitelja iz Domovinskog rata. Fond je na 30. lipnja 2015. godine raspolagao imovinom u vrijednosti 763,8 milijuna kuna, u kojem su dominantan udjel imale dionice Hrvatskog Telekoma (98,6%). Raspodjela dobiti Fonda provodi se na način da se trećina imovine zadržava radi reinvestiranja, trećina se isplaćuje dionicima, a trećina se dijeli između Fonda za stipendiranje te Zaklade hrvatskih branitelja, navodi se u priopćenju.

Matić: Uvjeren sam da će Hypo dobro raditi svoj posao

"Zadovoljan sam danas potpisanim ugovorom s društvom Hypo Alpe-Adria-Invest koje je putem javnog natječaja izabrano za upravljača Fondom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Uvjeren sam kako će Hypo Alpe-Adria-Invest uspješno i u dobroj vjeri upravljati Fondom te ga unaprjeđivati na korist hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, zbog kojih i za koje je i osnovan“, izjavio je Predrag Matić, Ministar branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Princip našeg poslovanja je usmjerenost na kvalitetu. Internu kvalitetu u vidu primjene sofisticiranih procesa i procedura, a eksternu u smislu temeljite analize izdavatelja u čije vrijednosnice ulažemo. Pritom je kod ulaganja ključno imati realističan i dugoročan horizont ulaganja. Upravljanje braniteljskim fondom je zbog njegove specifičnosti zahtjevan proces, ali Hypo Invest posjeduje znanje i stručnost da dionicima fonda osigura sigurnost glavnice, adekvatan povrat na uložena sredstva i željene prinos"“, dodao je Matej Modrovčić, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Invest d.d.

Erste se okreće drugim poslovima

"Promjena poslovne strategije Erste Asset Managementa (EAM) i stavljanje još snažnijeg fokusa na komercijalne fondove i ostale proizvode na tržištu, razlog su zbog kojeg je EAM nakon 10 godina odlučio prestati upravljati Fondom. Odluka je donesena sporazumno, u suglasnosti s Upravnim odborom Fonda i Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske, kojima želim zahvaliti na cjelokupnoj dosadašnjoj suradnji. Fondu i novom društvu za upravljanje želimo puno uspjeha u daljnjem poslovanju", izjavio je Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Zbog tehničke provedbe prijenosa poslovanja Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na Hypo-Alpe-Adria-Invest d.d. u razdoblju od 15. do 17. listopada 2015. u poslovnicama Fina-e neće biti moguće podići dividendu, izvršavati isplata udjela niti podnijeti zahtjeve za isplatu udjela iz Fonda. Redovno poslovanje Fonda bit će ponovno uspostavljeno 19. listopada 2015, zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara