Potvrđena druga optužnica protiv crikveničkog gradonačelnika

Potvrđena druga optužnica protiv crikveničkog gradonačelnika

Screenshot: HRT

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Rijeci danas je potvrđena Uskokova optužnica protiv gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine radi sprječavanja dokazivanja u drugom postupku pred istim sudom gdje ga se tereti za zloporabu dužnosti gradonačelnika pogodovanjem svojoj tvrtki u postupku javne nabave.

Prema optužnici, Rukavina je optužen da je sprječavao dokazivanje utjecajem na jednog svjedoka, kako bi on izmijenio svoj iskaz na sudu.

O prijedlogu Uskoka da se ta dva sudska postupka povežu odlučit će sudsko Izvanraspravno vijeće, izjavio je za Hinu glasnogovornik suda Zoran Sršen.

Suđenje HDZ-ovom gradonačelniku Crikvenice za pogodovanje u javnoj nabavi počelo je u svibnju prošle godine, kada se Rukavina izjasnio da se ne smatra krivim.

Tvrtki Sando omogućio da ostvari korist od 521.000 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je protiv njega u prosincu 2012. podigao optužnicu kojom ga tereti za kazneno djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti kod pogodovanja u postupku javne nabave. Optužen da je kao vlasnik i osnivač tvrtke "Sando" službeno prenio vlasništvo te tvrtke na tvrtku "Marijana Liebhart", zadržavajući upravljačka prava.

Navodno je tvrtki "Sando" pogodovao tako što joj je kao gradonačelnik na osnovi neposredne pogodbe 2009. dao poslove vezane uz javnu rasvjetu u Crikvenici, čime joj je omogućio da ostvari korist od 521.000 kuna.

Optužen je i da je pogodovao u vezi s poslovima ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka "Sando" navodno ostvarila korist od 201.000 kuna.

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika 13. lipnja 2009. a sporni poslovi sklopljeni su 14. srpnja i 15. listopada te godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara