Potvrđene najgore vijesti: Na dnu mora nađeni dijelovi zrakoplova AirAsie

Potvrđene najgore vijesti: Na dnu mora nađeni dijelovi zrakoplova AirAsie

Foto: FAH

PRONAĐENA  su četiri dijela zrakoplova tvrtke AirAsia na dnu Javanskog mora u Indoneziji, objavile su indonezijske vlasti koje će provesti istragu o prekršajima pravila letenja koje je počinila zrakoplovna tvrtka. Zrakoplov AirAsie, koji se u nedjelju srušio u Javansko more u Indoneziji sa 162 putnika i člana posade, nije imao odobrenje za let koridorom kojim se pilot koristio toga dana, objavilo je u subotu indonezijsko ministarstvo prometa.

Od petka nije pronađeno ni jedno novo tijelo

Airbus A320-200 na letu QZ8501, koji je iz indonezijskog grada Surabayje letio u Singapur, koristio se prometnim koridorom u vrijeme za koje tvrtka nije imala odobrenje, rekao je glavni ravnatelj za zračni promet Djoko Murjatmodjo.

Sedmog dana potrage Indonezije uz pomoć drugih zemalja pronađeni su najuvjerljiviji dokazi pada zrakoplova.

Ni jedno tijelo nije pronađeno nakon petka, jer valovi visoki četiri do pet metara sprječavaju spasioce, objasnio je ravnatelj Nacionalne agencije za potrage i pomoć Bambang Soelistyo. Do sada je pronađeno 30 tijela stradalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olupine oko otoka Borneo

On je na konferenciji za novinare rekao da su do sada pronašli četiri velika dijela zrakoplova.

Dva velika dijela pronađena su u subotu i još dva u noći između petka i subote, precizirao je Seolistyo koji je naglasio da jake struje otežavaju njihove operacije. On je odbio reći o kojim dijelovima zrakoplova se radi.

Ronioci su poslani na mjesto pronalaska dijelova olupine, oko otoka Borneo.

Deseci brodova i zrakoplova raznih zemalja sudjeluju u potragama, a u subotu su im se pridružila i dva japanska broda, jedan američki i jedan iz Singapura. Rusija je uputila više od 70 stručnjaka, među kojima su 22 ronioca, kao i dva zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara