Povezuju se Makedonska, Bugarska i Zagrebačka burza

Povezuju se Makedonska, Bugarska i Zagrebačka burza

 Ilustracija: freeimages.com

SEE Link, zajednička tvrtka koju su osnovale Bugarska, Makedonska i Zagrebačka burza, danas je u Skopju potpisala sporazum o potpori razvoju regionalnih tržišta kapitala s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). EBRD će osigurati bespovratnu potporu u iznosu od 540 tisuća eura namijenjenu uspostavljanju tehničkog rješenja platforme za razmjenu burzovnih naloga, priopćeno je iz EBRD-a.

Svaka burza sudjelovat će s po 80 tisuća eura u dokapitalizaciji SEE Linka,  kojem je cilj stvaranje regionalne infrastrukture potrebne za trgovanje društvima uvrštenima na te tri burze.
 
"SEE Link predstavlja značajnu inicijativu usmjerenu povećanju likvidnosti u Južnoj i Istočnoj Europi. EBRD je izuzetno zadovoljan što kroz svoj program pod nazivom 'Local Currency and Capital Markets Initiative' može podržati napore regionalne zajednice koji će doprinijeti jačanju mogućnosti financiranja putem tržišta kapitala. SEE Link će standardizirati i unaprijediti financijske usluge u regiji, čineći regiju još privlačnijom stranim investitorima, uključujući i EBRD", rekao je predstavnik EBRD-a Jacek Kubas na svečanom potpisivanju sporazuma.
 
"Čvrsto vjerujemo u uspjeh projekta i mislimo da smo našli model koji bi mogao ojačati regionalna tržišta. Pozornost financijske zajednice koju je projekt dobio već u ovoj ranoj fazi svakako je dokaz da smo na pravome putu", rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.
 
Ivan Šteriev, direktor Makedonske burze, također je zadovoljan razvojem situacije: "Već dugi niz godina jedan od prioriteta Makedonske burze jest uspostavljanje neke vrste regionalne mreže. Osnivanje zajedničkog društva i osiguranje potpore od EBRD-a vrlo su ohrabrujući koraci za uspješno stvaranje funkcionalnog modela povezivanja, koji će koristiti svim sudionicima regionalnog tržišta."
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Projekt se vrlo brzo i uspješno razvija, a preliminarni interes investitora izuzetno je ohrabrujući", zaključio je Ivan Takev, direktor Bugarske burze.
 
SEE Link je dioničko društvo osnovano je u svibnju ove godine sa sjedištem u Skopju.
 
Osnovale su ga Bugarska, Makedonska i Zagrebačka burza, koje imaju jednake udjele u vlasništvu.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara