Povijesni zakon: Američka država Washington legalizirala marihuanu za osobne potrebe odraslih!

Povijesni zakon: Američka država Washington legalizirala marihuanu za osobne potrebe odraslih!

Foto: Ilustracija

STOTINE entuzijasta okupilo se jučer navečer na glavnom trgu u Seattleu s lulama, bongovima i jointovima kako bi proslavili legalizaciju marihuane u saveznoj državi Washington za "rekreacijske svrhe", javlja Reuters. Washington je, naime, donio zakon prema kojem je svakoj osobi starijoj od 21 godine dopušteno posjedovanje 25,8 grama marihuane za osobne potrebe. Ipak, i dalje je na snazi zabrana konzumiranja marihuane na javnim mjestima.

Zakon, poznatiji kao "Inicijativa 502", je na snagu stupio jučer, a državni odvjetnik upozorio je stanovnike da javna konzumacija marihuane neće proći nekažnjeno te najavio sankcije u iznosu od 100 dolara za svakoga tko bude uhvaćen na javnom mjestu sa zapaljenim jointom. I Colorado je nedavno legalizirao marihuanu za rekreacijske svrhe, ali zakon će a snagu stupiti tek nakon Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi zakon u Washingtonu također legalizira posjedovanje do 0,45 kilograma "dobara koja u sastavu imaju marihuanu", poput kolačića te do 2,4 kilograma marihuane u tekućem obliku.

Međutim, vožnja pod utjecajem kanabisa, ili upotreba na javnim mjestima, gdje je konzumacija alkohola već zabranjena ostaje nezakonita. Prodaja, uzgoj pa čak i dijeljenje svojih zaliha i dalje je kazneno djelo, iako zakon dozvoljava pojedincima da kupe ograničenu količinu za osobnu upotrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara