Poznata imena novih članova Državnog sudbenog vijeća

Poznata imena novih članova Državnog sudbenog vijeća

Foto: Ilustracija

IAKO Vrhovni sud još nije dobio sve glasačke listiće izbora za sedam novih članova Državnog sudbenog vijeća (DSV) iz redova sudaca njihova imena su poznata, a očekuje se da će službeni rezultati biti objavljeni u srijedu navečer.

Prema konačnim, ali još uvijek neslužbenim rezultatima, u DSV su ušli suci Vrhovnog suda Damir Kontrec i Željko Šarić, dok su iz redova županijskih sudaca izabrani Ivica Veselić iz Zagreba te Neven Cambi iz Splita.

Iz redova općinskih sudaca izabrana je sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Sabina Dugonjić i splitski sudac Mijo Galiota, koji je u DSV-u već odradio jedan mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa specijaliziranih sudova u DSV je izabran sudac Visokog prekršajnog suda Nediljko Boban, koji je dobio više glasova od suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića koji je javnosti postao poznat nakon što je obustavio neke predstečajne nagodbe i zatražio ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Rezultati još neslužbeni

Glasnogovornica Vrhovnog suda Sanja Katušić Jergović izjavila je Hini da su rezultati neslužbeni jer svi sudovi još nisu dostavili glasačke listiće, iako su javili rezultate do kojih su došli vlastitim prebrojavanjam. No, da bi rezultati bili službeni na Vrhovni sud moraju biti dostavljeni svi glasački listići, dodala je.

Uz sedam sudaca u DSV-u su i dva saborska zastupnika (iz vladajućih i oporbenih redova) te dva profesora pravnih znanosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara