Pravda ga stigla nakon 25 godina: Hrvat u Njemačkoj osuđen za brutalno zlostavljanje i silovanje djevojke

Foto: Ilustracija

NAKON 25 godina pravda je stigla 48-godišnjeg Hrvata koji je svoju djevojku brutalno zlostavljao i silovao. Sud u Njemačkoj mu je odredio uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i novčanu kaznu od 10.000 eura te se smije vratiti u domovinu, prenose njemački mediji. Pred njemačkim vlastima je bio u bijegu 20 godina.

Zločin se zbio na dan pada Berlinskog zida, u studenom 1989. godine. Svoju devet godina stariju djevojku tog je dana odvezao u Allmendingen i ondje ju je pretukao i silovao u šumi. U svom potresnom svjedočenju žena je opisala kako joj se niz lice slijevala krv te kako joj je u jednom trenu u vaginu ugurao cijev pištolja i povukao okidač. Nije je nastrijelio, jer je pištolj bio prazan.

Iako je nakon tog događaja u bolnici provela 10 dana, tad nije prijavila svog napadača. Policiji je kazala da ju je napao nepoznati muškarac, a s nasilnikom je bila u vezi još pet godina. Prijavila ga je tek nakon dugogodišnjeg zlostavljanja, 1994. godine.

On je tad pobjegao u Hrvatsku i započeo novi život. Osnovao je obitelj, radio kao uspješni prodavatelj osiguranja i nekretnina, vodio bezbrižan život - sve dok mu 1. siječnja 2014. godine policija nije pokucala na vrata i izručila ga Njemačkoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara