Pravna služba HRT-a angažirala Nevenku Šintić koja je 2010. umirovljena uz 400 tisuća kuna otpremnine!

Pravna služba HRT-a angažirala Nevenku Šintić koja je 2010. umirovljena uz 400 tisuća kuna otpremnine!

Foto: Arhiva

UMJESTO racionalizacije poslovanja i rezanja broja zaposlenika, što je i najavljeno u Vladinom programu restrukturiranja, uprava HRT-a već mjesecima angažira nove kadrove i povećava budžet za honorarce. Tako je u posljednjem polugodištu 2012. godine trošak vanjske suradnje iznosio 38,5 milijuna kuna, dok je u istom polugodištu 2011. godine on bio 26 milijuna kuna.

To bi značilo da je u drugoj polovici prošle godine potrošeno oko 30 posto više sredstava nego godinu dana prije toga, kada restrukturiranje nije bilo predviđeno. Ogranak HND-a na HRT-u upozorio je da najveći dio tog troška čine honorari suradnika koje je na 4. program, navodno po osobnom ukusu, doveo urednik informativnog programa Domagoj Novokmet.

Mediji su primijetili i da je nova uprava HRT-a započela s angažiranjem tzv. stručnih suradnika poput spin doktora Krešimira Macana, a Index doznaje i da je nedavno kao konzultantica za izradu pravnih akata angažirana Nevenka Šintić, bivša šefica pravne službe HRT-a. Ona je, inače, još 2010. godine s radnog mjesta u pravnoj službi HRT-a otišla u prijevremenu mirovinu, na vlastiti zahtjev i uz masnu otpremninu od 400 tisuća kuna! 

Otišla je u sklopu odredbe o poticajnim mjerama za zaposlene za koje je detektirano da imaju zdravstvenih problema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njena odluka je bila da ode ranije. A otišla je u sklopu odredbe o poticajnim mjerama za zaposlene za koje je detektirano da imaju zdravstvenih problema. Oni su u mirovinu mogli otići s 31. prosinca 2009. godine, a takvih je 200-tinjak. Njezina otpremnina i sve ostalo što uz to ide je skladu s pozicijom i stažom", obrazložio je tada njen odlazak Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a.

Iz ureda za odnose s javnošću nove Uprave, angažiranje djelatnice koju je HRT svojedobno otpremio u mirovinu sa 400 tisuća kuna, komentiraju ovako: "Gospođa Šintić angažirana je kao konzultantica za izradu pravnih akata, do završetka projekta izrade općih akata HRT-a, koje je potrebno donijeti nakon stupanja na snagu novog statuta HRT-a".

Odjel pravni poslovi ima petnaestak zaposlenih i nejasno je zašto pored njih treba angažirati nove suradnike, pogotovo ako se radi o umirovljenicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara