Pred riječkim HNK molili protiv predstave, Frljić gledateljici oduzeo fotoaparat i zvao policiju

Pred riječkim HNK molili protiv predstave, Frljić gledateljici oduzeo fotoaparat i zvao policiju

Foto: FAH

INCIDENTNO je sinoć bilo ispred i unutar riječkog HNK, gdje se izvodila predstava "Hrvatsko glumište" Olivera Frljića i Marina Blaževića.

Pred kazalištem se uoči izvođenja predstava okupila skupina od 50-ak katoličkih prosvjednika, koji su se molitvom odlučili suprotstaviti "Hrvatskom glumištu". Predstava Frljića i Blaževića, poručili su prosvjednici koji "Hrvatsko glumište" naravno nisu niti pogledali, uvredljiva je za vjernike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kazalištu je incident pak izazvala Vedrana Spadoni Štefanić, u riječkoj javnosti poznata kao žestoka kritičarka intendanta riječkog HNK Frljića. Spadoni Štefanić svojim je fotoaparatom pokušala fotografirati predstavu, nakon čega joj je Frljić oduzeo fotoaparat, izbrisao fotografije i pozvao policiju.

U njenom društvu u riječkom HNK bila je i glumica Vitomira Lončar, još jedna iz plejade Frljićevih kritičara.

"Prije predstave nije bilo upozorenje da se ne smije fotografirati. Prije predstave nije se mogao kupiti program, nije se dijelio letak predstave. Nije bilo nikakvog natpisa. Kim, Kim, Vedrana Spadoni Štefanić je fotografirala jednu fotku, jedne gaće (slučajno s mojom slikom) i zbog toga je pozvana policija. Dva policajca i jedan inspektor. Kada netko u bilo kojem kazalištu na svijetu "okine" jednu fotku, ljubazno mu dođe redar i zamoli da se to ne čini. U kazalištu koje proklamira toleranciju i u kojem se govori "ja ne mrzim" za jednu se fotografiju redatelj predstave stušti iz gledališta, otrgne fotoaparat gledateljici i - zove se policija. Nema što, tolerancija na kvadrat!", napisala je Lončar na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara