Predsjednica zadarskog A-HSP-a pred Tuđmanovim kipom pozdravlja fašističkim pozdravom

Predsjednica zadarskog A-HSP-a pred Tuđmanovim kipom pozdravlja fašističkim pozdravom

Foto: Facebook

IVA KINDA, predsjednica zadarskog ogranka Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP), na svom Facebooku objavila je fotografije na kojima pozira s visoko podignutom desnicom.

Fotografija na kojoj Kinda pozdravlja fašističkim pozdravom nastala je u prosincu prošle godine, ispred spomenika Franji Tuđmanu u Bibinjama. U ruci Kinda drži plakat na kojem partizanskog borca gazi vojna čizma, uz poruku: "Lustracijom do slobode".

Na Facebook profilu prve žene zadarskog ogranka A-HSP-a, osim poziranja u stavu mirno s uzdignutom desnicom, može se naći i fotografija na kojoj se Kinda hvali crnom ustaškom kapom, koju krasi prepoznatljivo slovo "U".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka sklona fašističkim ispadima

Da su članovi proustaškog A-HSP-a skloni pozdravljanju visoko uzdignutom desnicom, vidjeli smo već u veljači, kada je Darko Kovačić, predsjednik benkovačkog ogranka ove stranke, na Facebooku objavio fotografiju na kojoj zajedno sa svoje šestero djece pozdravlja fašističkim pozdravom.

Ustaške ispade imao je i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec, koji je nedavno pred zgradom Prekršajnog suda u Koprivnici otpjevao pjesmu "Evo zore, evo dana".

Keleminec je, podsjećamo, u subotu namjeravao na Trgu bana Jelačića postrojiti "stranačku vojsku", ali najavljeno postrojavanje zabranio je ministar policije Ranko Ostojić. A-HSP-ovci na koncu su se postrojili pred grobom Ante Starčevića na Šestinama, a petero ih je i završilo u pritvoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara