Predsjednik HDSSB-a: Glavaš će nam donijeti "vjetar u jedra" uoči parlamentarnih izbora

Predsjednik HDSSB-a: Glavaš će nam donijeti "vjetar u jedra" uoči parlamentarnih izbora

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u ponedjeljak kako će im Branimir Glavaš, kojem je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin, uoči parlamentarnih izbora donijeti "vjetar u jedra" te je izrazio uvjerenje kako će Glavaš vrlo brzo dokazati svoju nevinost i sa svog imena skinuti stigmu ratnog zločinca.

"Siguran sam da će Branimir Glavaš biti vjetar u jedra i ono pozitivno za HDSSB. U konačnici i odluka Ustavnog suda pokazuje da smo bili u pravu kada se nismo odrekli i napustili prijatelja i generala Glavaša, čvrsto vjerujući u njegovu nevinost. Vjerujem da će on vrlo brzo dokazati svoju nevinost pred sudom i da će biti donešena oslobađajuća presuda, te da će sa svog imena skinuti stigmu ratnog zločinca", rekao je Vulin u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija.

Izbori što prije

Parlamentarni bi izbori, po Vulinovu mišljenju, trebali biti što prije, a očekuje i da će njegova stranka osvojiti više nego na prošlim parlamentarnim izborima kada su osvojili šest saborskih mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim nekakvo svjetlo na kraju tunela i ne vidim da će nastavkom politike ove Vlade za dvije tri ili pet godina biti bolje. Mislim da su propustili svoju šansu i da u zadnjoj godini mandata ne mogu provesti reforme i promjene koje će donijeti boljitak. Stoga ne trebamo gubiti vrijeme i izbori bi trebali biti što prije", ustvrdio je Vulin.

Na pitanje je li za HDSSB još uvijek, kada je riječ o parlamentarnim izborima, aktualan Savez za Hrvatsku, odnosno koalicija osam stranaka koje su podržale Milana Kujundžića kao predsjedničkog kandidata, Vulin je odgovorio potvrdno.

"U narednih nekoliko tjedana i mjeseci sastat će se predstavnici svih stranaka Saveza i razgovarati o najboljem modelu, odnosno na koji način izaći na parlamentarne izbore. No, sada je prerano o tome govoriti jer nemamo konačan stav vezan za to", kazao je Vulin.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara