Predsjednik Uprave HBOR-a i dalje tvrdi: Šegonov kredit nije bio povlašten!

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) Antun Kovačev danas je komentirajući "slučaj Šegon" izjavio kako je HBOR odobrio kredit tvrtki Facta vera 2012. za turističku namjenu s najvećom kamatom, te da je HBOR u vezi tog slučaja predao svu traženu dokumentaciju.

"Što se tiče kredita HBOR-a poduzeću Facta vera on je odobren u tom kreditnom programu potpore turizmu u 2012. godini s najvećom kamatom, dakle on je platio najveću kamatu i u ovom trenutku poslovnoj banci on plaća veću kamatu nego HBOR-u", rekao je Kovačev odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira prijedlog zaključka Povjerenstva za sukob interesa da je pomoćnik ministra financija Branimir Šegon bio u sukobu interesa kada je od HBOR-a dobio najpovoljniji kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je novinarska opaska da taj kredit HBOR-a Šegonu nije bio za turizam, nego za pokriće gubitaka starih (ranijih) kredita, na što je Kovačev odgovorio: "Ne, to je bio kredit za turizam".

Na upit je li HBOR u vezi ovog slučaja predao cijelu dokumentaciju, Kovačev je kazao: "Sve što je od nas traženo, dostavljeno je".

> Povjerenstvo: Šegon je bio u sukobu interesa, nitko ne bi mogao dobiti takav kredit!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara