Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem koji je nestao s broda "Maja": "Nije vjerojatno da ćemo ga pronaći"

Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem koji je nestao s broda "Maja": "Nije vjerojatno da ćemo ga pronaći"

Screenshot: marinetrafficcom.jpg

PREKINUTA je potraga za hrvatskim pomorcem iz okolice Šibenika koji je prošlog tjedna nestao s broda "Maja" tijekom plovidbe prema kineskoj luci Fuzhou. Potraga je prekinuta jer je tajvanska služba traganja i spašavanja procijenila da više nije vjerojatno da će se nestali pomorac pronaći, izjavio je direktor kadrovske službe Lošinjske plovidbe Brodarstva Juraj Bukša za HRT, dodajući da su o nestanku pomorca i prekidu potrage obaviješteni obitelj i mjerodavno ministarstvo.

Rekao je da je tajvanska služba traganja i spašavanja potragu službeno prekinula prije dva dana te da je brod "Maja", nakon dopuštenja tajvanskih vlasti, nastavio plovidbu i uplovio u luku Fuzhou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, s broda "Maja" koji je plovio prema kineskoj luci Fuzhou 28. studenog nestao je 50-godišnji hrvatski pomorac, konobar V.M.

Brod Maja se nalazi cca. 60 milja od Tajvana, na svojoj plovidbi prema kineskoj luci Fuzhou, a kako se V.M. toga dana nije pojavio na radnom mjestu, zapovjednik broda je, nakon bezuspješne pretrage broda, podigao javnu uzbunu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara