Premijerka Bangladeša: Migranti koji napuštaju zemlju zbog posla su mentalni bolesnici

Premijerka Bangladeša: Migranti koji napuštaju zemlju zbog posla su mentalni bolesnici

Foto: FAH

BANGLADEŠKA premijerka Hasina Šeik u nedjelju je žestoko napala migrante koji bježe iz bangladeške bijede, a brojni među njima pritom izgube živote, nazvavši ih "mentalnih bolesnicima" i optuživši ih da su svojim postupcima okaljali ugled svoje zemlje.

"Ovdje ima dovoljno posla za njih, no unatoč tomu oni odlaze iz zemlje na katastrofalan način", rekla je Hasina Šeik u svojoj prvoj izjavi o krizi s kojom se u jugoistočnoj Aziji suočavaju migranti.

Nazvavši ih "mentalnim bolesnicima" jer odlaze iz zemlje u potrazi za poslom, premijerka je kazala kako bi im život bio bolji u Bengladešu. "Oni štete ugledu Bangladeša na međunarodnoj sceni", kazala je, pozvavši vlasti da zaustave odljev migranata i da poduzmu odgovarajuće mjere protiv krijumčara ljudima.

Kazne za krijumčare i za ilegalne migrante

"Treba kažnjavati krijumčare, ali i one koji ilegalno napuštaju zemlju. Morat ćemo provesti kampanju.... kako bismo spriječili migrante da novac daju krijumčarima da ih odvedu iz zemlje na ilegalan način", rekla je

pred visokim dužnosnicima ministarstva rada i zapošljavanja.

Po podacima UN-a, tisuće migranata iz Mianmara i Bangladeša su trenutačno u velikoj opasnosti na plovilima u Bengalskom zaljevu jer se približava monsun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara