Preminula prva pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik

Foto: Facebook/Iskorak

HRVATSKI radio objavio je kako je preminula prva pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik. Vijest je na svojoj Facebook stranici objavio i Iskorak. "Sa tugom u našim srcima vam javljamo da je danas preminula PRVA Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova - Gordana Lukač Koritnik. S ljubavlju i poštovanjem čuvat ćemo uspomenu na njezina djela. Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova postao je prvi institucionalni mehanizam za zaštitu prava LGBT osoba, a kao Pravobraniteljica se osobno kroz mnoge aktivnosti zalagala za potpuno izjednačavanje prava LGBT populacije.", napisali su iz Iskoraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordana Lukač Koritnik preminula je u Zagrebu u 64 godini nakon teške bolesti. Bila je prva pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u Hrvatskoj, na tu dužnost stupila je 2003. godine te je idućih osam godina provela na toj dužnosti. Ostavila je značajan trag u području ravnopravnosti spolova i rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj.

2008. godine su je ispred njezina ureda napala trojica muškaraca prilikom čega je zadobila lakše ozljede dok su je cipelarili na podu i vukli za kosu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara