Preminuo dugogodišnji direktor Plave lagune Đenio Radić

Preminuo dugogodišnji direktor Plave lagune Đenio Radić

Foto: Shutterstock

DUGOGODIŠNJI direktor i predsjednik Uprave te potom član Nadzornoga odbora Plave lagune d.d. Đenio Radić preminuo je jučer u 77. godini života, priopćili su danas iz Plave Lagune.

Svoju radnu i menadžersku karijeru Radić je izgradio u porečkoj Plavoj laguni, gdje je tijekom četrdesetak godina obnašao gotovo sve čelne dužnosti, od financijskog direktora i direktora Plave lagune do predsjednika Uprave Plave lagune d.d., dok je prigodom obilježavanja 50. obljetnice utemeljenja društva po odlasku s dužnosti predsjednika Uprave u mirovinu, imenovan članom Nadzornog odbora te time i dalje ostao vezan za tvrtku u kojoj je stvarao i u kojoj je radio gotovo čitav svoj radni vijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đenio Radić je aktivno djelovao i na društvenoj sceni Istre i Hrvatske pa je tako bio zastupnik u Hrvatskom saboru u mandatu 1990.-1992. godine, član Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge hotelijera, Hrvatske udruge poslodavaca i Strukovnog savjeta za turizam pri Ministarstvu turizma.

"Pod njegovim vodstvom Plava laguna je postala jedan od najpoznatijih simbola Grada Poreča, kao i jedan od stupova istarskog i hrvatskog turizma i hotelijerstva", kaže se u priopćenju Plave lagune i dodaje kako je za cjelokupni rad Đenio Radić nagrađen odličjem predsjednika Republike odnosno Redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića, posebnim priznanjem za izuzetan doprinos u razvoju hrvatskog turizma, proglašen je menadžerom godine (2001.), a dobitnik je i Hrvatske turističke nagrade za životno djelo, koju dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica (2008.).

Komemoracija će se održati u četvrtak u hotelu Laguna Parentium u Poreču, a posljednji ispraćaj istog dana na gradskom groblju u Poreču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara