Prevaranti vrebaju: Ne otkrivajte preko telefona podatke o bankovnom računu!

Foto: Guliver Image / Getty Images (Ilustracija)

HRVATSKA udruga banaka upozorila je na prevarante koji u večernjim ili noćnim satima putem telefona od građana traže informacije o njihovim bankovnim računima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na meti prevaranata uglavnom su stariji građani. Zovu ih navečer ili noću, te uvjeravaju da je došlo do zlouporabe njihovih kartica. Traže ih informacije o broju kartice, te PIN brojeve njihovog računa.

"Pozivima se klijente banaka obavještava da su njihove kartice navodno zlouporabljene i da će to riješiti tako da im predaju karticu tekućeg računa i PIN, a u tu svrhu će ih ispred zgrade čekati taksi-vozilo. Najnoviji modus operandi je da se počinitelj predstavlja kao policijski inspektor sa sličnom pričom, samo što više ne traži kartice nego se raspituje o stanju na računu, štednji i slično", priopćio je HUB.

Iz HUB-a poručuju da djelatnici banaka ovakve telefonske razgovore ne obavljaju, te napominju da ni banka ni kartična kuća nemaju od klijenta pravo tražiti PIN broj. O cijelom slučaju obaviještena je policija, koja provodi istragu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara