Prevrtljivi Vučić po povratku u Beograd: Nisam dao da Srbiji u Sarajevu drže prodike iz prošlosti

Prevrtljivi Vučić po povratku u Beograd: Nisam dao da Srbiji u Sarajevu drže prodike iz prošlosti

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić dao je intervju za RTS po povratku iz Sarajeva u Beograd gdje je bio u prvom službenom posjetu. Tom prilikom rekao je da se u Sarajevu osjeti nepovjerenje dijela ljudi te napomenuo da nije dozvolio nikome da Srbiji drži prodike iz prošlosti.

"Mislili su da mogu razgovarati s nekim na lak način, da vam mogu držati prodike, da mogu Srbiji držati prodike iz prošlosti - to nisam dozvolio, kao što nisam htio dozvoliti da mi držimo bilo kome prodike", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na komentar da je njegov posjet Sarajevu ustvari izvjestan zaokret od Banja Luke, Vučić je rekao da je dolazak u Sarajevo izričito njegova odluka.

"Volimo Republiku Srpsku, ali poštujemo integritet Bosne i Hercegovine. Ja nemam tri ili dvije politike kao neki političari, jednu u Moskvi, drugu u Washingtonu, jednu u Sarajevu, drugu u Beogradu ili Banjaluci - govorim uvijek isto", zaključio je Vučić.

Podsjećamo, Vučić je doputovao u službeni posjet BiH na poziv predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande i to je ujedno njegovo prvo putovanje u inozemstvo otkako je izabran za srbijanskog premijera.

Vučić je u Sarajevu posjetio i bolnicu "Abdulah Nakaš", te pravoslavnu sabornu crkvu, katedralu i Begovu džamiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara