Prevrtljivo ljeto: Nakon kišnog vikenda vraća se sunce, ali neće dugo potrajati

Foto: Hina

PREVRTLJIVO ljeto se nastavlja - nakon što je prvi dio kolovoza bio većinom suh i sunčan, gotovo pravi ljetni, druga polovica mjeseca donijela je, posebno u kopnenim predjelima, više oborina i nestabilnog vremena. Sudeći prema prognozama DHMZ-a, nestabilno vrijeme pratit će nas i tijekom tjedna koji je pred nama.

Novi tjedan počinje uglavnom sunčanim i suhim vremenom. Naoblaka će biti većinom mala, a samo će ponegdje tijekom jutra i dijela prijepodneva biti i umjerene. U kopnenim će predjelima puhati slab vjetar istočnih smjerova. Na Jadranu će biti slabe do umjerene bure koja će na sjevernom dijelu imati i jake udare, a danju umjerenog sjeverozapadnog i zapadnog vjetra. Kopneni će predjeli ujutro imati od 9 u gorskim do 16°C u istočnim nizinskim područjima, obalu i otoke očekuje između 16 i 22°C. U najtoplijem dijelu dana očekuje se od 18 u gorju do 25°C na istoku Slavonije, na sjevernom Jadranu između 23 i 26°C, a u Dalmaciji od 26 do 29°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu u utorak će biti djelomice sunčano uz uglavnom umjerenu naoblaku te toplije nego dan ranije. U Dalmaciji pretežno sunčano i vrlo toplo. U kopnenoj će Hrvatskoj zapuhati umjeren jugozapadni vjetar, dok će na Jadranu biti slabog i umjerenog južnog i jugozapadnog vjetra. Najniže jutarnje temperature zraka u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati od 10 do 14°C, u morskoj između 16 i 21°C. U najtoplijem dijelu dana očekuje se od 20 u gorju do 29°C u istočnoj Slavoniji te između 24 i 29°C na moru.

Već u srijedu u unutrašnjosti zemlje očekuje se pogoršanje vremena, s naoblakom, kišom i padom temperatura. Slično će biti i na sjevernom Jadranu te u Istri, gdje se ipak očekuje manje oborina i više sunčanih razdoblja.

Kišovito i oblačno vrijeme u kopnenoj Hrvatskoj zadržat će se, ako je suditi prema sedmodnevnim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, sve do vikenda. Iako će veći dio tjedna u Dalmaciji biti sunčan, uz mogućnost pokojeg lokalnog pljuska, potkraj tjedna i u taj dio zemlje stiže pogoršanje vremena s kišom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara