Pribičević: Ovršenici svaku neuspješnu ovrhu moraju platiti pa im Živi zid samo nabija troškove

Pribičević: Ovršenici svaku neuspješnu ovrhu moraju platiti pa im Živi zid samo nabija troškove

Screenshot: Youtube

EKONOMISTICA Vedrana Pribičević smatra da Živi zid opstrukcijom deložacija nabija troškove ovršenicima, budući da zakon kaže da je ovršenik dužan ovrhovoditelju nadoknaditi troškove potrebne za ovrhu.

"Ovršenik je dužan ovrhovoditelju nadoknaditi troškove koji su bili potrebni za ovrhu", Članak 14., stavak 4. Ovršnoga zakona.

"Kada napokon deložiraju ljude, ispostavi im se račun za sve deložacije, uključujući i zadnju uspješnu", kaže Pribičević. Tada se država od deložiranih naplaćuje, ako nikako drugačije, ovrhom nad preostalom imovinom.

Plaća se i gorivo policije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Marijani Fel Općinski sud u Virovitici lani odredio da mora platiti 38.832,86 kuna za troškove deložacije od 26. ožujka 2014. godine. Trošak je bila dužna nadoknaditi MUP-u. Odnosio se na trošak goriva za 10 osobnih vozila u iznosu od 155,20 kuna, 6 teretnih vozila u iznosu od 116,40 kuna, 5 teretnih vozila PU Bjelovarsko-bilogorske u iznosu od 4.365,00 kuna, na radne sate 42 djelatnika policije u iznosu od 14.370,72 kune, 51 djelatnika interventne policije u iznosu od 18.456,90 kuna i 4 djelatnika krim policije u iznosu od 1.386,64 kune", stoji u obrazloženju suda.

U presudi još piše da je Fel svojim očigledno nesavjesnim postupcima i svojom krivnjom prouzročila navedene troškove.

Živi zid ne skriva troškove

Iz Živog zida poručuju da je svaka obitelj koja ih zove da ih brane upoznata sa svim mogućim ishodima i posljedicama.

"Nikad nismo nikome lagali niti skrivali istinu. Obitelji koje odluče da stajemo iza njih, spremne su na borbu protiv ovog ljudožderskog sustava bez obzira ne rezultate. Spremni su na otpor, jer oni više nemaju što za izgubiti. Njima su blokirani računi, oduzet im je dom, oduzeto im je dostojanstvo i oduzeto im je pravo na život. Pravo na borbu i pravo na nadu im nitko neće oduzeti", kaže Ivan Sinčić iz Živog zida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara