Prijedorska djevojka i dalje šuti: Pretrpjela jedan fizički napad, pridružuju joj se i drugi ljudi

Foto: Facebook
Video: YouTube

MLADA Prijedorčanka Jelena Topić već gotovo mjesec dana svakoga dana nepomično stoji na trgu u svom rodnom gradu i - šuti. Nitko ne zna razlog, ali njezin je performans naišao na značajan odjek.

iako se vjerovalo da je razlog nezaposlenost, iz lokalnog je zavoda za zapošljavanje demantirano da se nalazi na popisu nezaposlenih osoba.


U petak joj se u "glasnoj šutnji" pridružilo nekoliko mladih ljudi. "Jelenu poznajem, ali ni ja, kao ni ostali Prijedorčani ni šira javnost, ne znam zašto stoji i šuti već danima. Na ovaj sam način sam želio da joj svi zajedno damo podršku, što god bio razlog njenog stajanja na otvorenom", rekao je Dimitrije Vokić, student Muzičke akademije u Banjoj Luci.

"Ljudi nagađaju zašto ona danima stoji na trgu. Ona ima svoje razloge, a ja o tome imam svoje viđenje. Smatram da je sve rekla onaj dan kada je držala ogledalo u rukama. Tko god je prišao, mogao je vidjeti sebe. Napisala je da 'glasno šuti'. Nije lako mjesec dana stajati sam na trgu pred svim tim ljudima", dodao je.

Brojne reakcije, a nitko ne zna zašto šuti

Međutim, ni društvo koje je dobila Jelenu nije uznemirilo pa je dobar dio svoje šutnje tog dana provela zatvorenih očiju, piše Glas Srpske. Kraj nje su se uslikali i gostujući političari iz Banje Luke, a djeca joj poklonila sok i ružu. Bilo je i onih koji su joj gurali poruke u čizmice. Zanimljivo je da svaki dan šalje neku drugu poruku. Jednom je u rukama imala ogledalo, drugi put kameru i fotoaparat, treći put kutiju na glavi, četvrti put zemlji i travu u kutiji u kojoj je stajala. Na kutiji stoji i napisana poruka za taj dan. Osnovana je i stranica podrške koja je u kratkom vremenu prikupila preko 13 tisuća lajkova.

U petak ju je napala jedna žena te je pokušala nasilno skinuti s kutije na kojoj je stajala. U naguravanje se uključila prolaznica koja je nokautirala napadačicu, za koju se ispostavilo da je duševni bolesnik, javlja Blic.

Jelena je završila ekonomiju, a paralelno je studirala i filmsku režiju te i taj studij privodi kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara