Prijenos skupa šatordžija prekinut na 10 televizija

Prijenos skupa šatordžija prekinut na 10 televizija

Foto: FAH

TV-PRIJENOS koncerta u organizaciji ratnih invalida i veterana koji već mjesecima okupiraju Savsku 66 prekinut je na 10 lokalnih televizija u trenutku kad su s pozornice krenule riječi kritike na račun premijera Milanovića i neposredno prije nego što je mikrofon ugrabio Marko Perković Thompson, što je pojedine hrvatske medije odvelo na teritorij teorija zavjera.

Odgovornost za prijenos prosvjednog skupa tijekom kojeg je postavljen ultimatum i najavljeno nasilno rušenje demokratski izabrane Vlade RH je preuzela privatna tvrtka.

Tvrtka Odašiljači i veze od koje je zatraženo da se pobrine za prijenos na upit Indexa odgovara da posao nije prihvatila nakon ocijene da nema mogućnosti za njegovu realizaciju.   

 "OiV nije sudjelovao u realizaciji jučerašnjeg TV prijenosa s Trga bana Josipa Jelačića, niti je u bilo kojem dijelu bio odgovoran za prijenos tog signala. Na upit za ponudu od 27. travnja isti smo dan odgovorili da nemamo tehničkih mogućnosti realizirati taj prijenos," piše u odgovoru OiV-a za Index.

Dio medija pak odbacuje potencijalne tehničke poteškoće i sugerira da je riječ o nekoj vrsti urote s ciljem cenzure skupa koji je jučer imao apsolutnu dominaciju u hrvatskim medijima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara