Prijevremeni izbori u Sloveniji početkom srpnja?

Prijevremeni izbori u Sloveniji početkom srpnja?

Foto: Hina

PRIJEVREMENE parlamentarne izbore u Sloveniji trebalo bi održati početkom srpnja, ocijenio je u utorak Gregor Virant, predsjednik koalicijske Građanske liste (DL) i ministar unutarnjih poslova vlade u ostavci.

"Najbolje bi bilo da se izbori održe u prvom tjednu srpnja. Tako bi već u rujnu mogli imati vladu s punim ovlaštenjima", rekao je Virant na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Unatoč mišljenjima kako je realnije da se prijevremeni izbori održe na jesen, Virant je rekao da zakonski rokovi još uvijek pružaju mogućnost da se vrijeme za izbore skrati i izbori održe što prije te tako spriječi dugotrajnija politička neizvjesnost u kojoj je Slovenija bez vlade s punim ovlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virant je rekao da nije isključeno da će se njegova stranka pred izbore koalicijski povezati s nekom drugom strankom liberalne orijentacije.

U Sloveniji je premalo povezivanja i suradnje, a previše isključivosti i razdvajanja, ocijenio je Virant.

Istaknuo je kako je premijerka Alenka Bratušek odlukom da dade ostavku nakon što je izgubila unutarstranačke izbore napravila pravi potez.

Stanje u njenoj dosadašnjoj stranci Pozitivna Slovenije (PS), koju je sada preuzeo ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, Virant nije želio komentirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara