Prikupljaju se potpisi za "Referendumski ustanak"

Prikupljaju se potpisi za "Referendumski ustanak"

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

U SISKU će se od 13. do 27. veljače sakupljati potpisi za "Referendumski ustanak". Naime, Organizacijski odbor birača smatra da postoji potreba za raspisivanjem referenduma za četiri pitanja o kojima ovisi boljitak Hrvatske.

"Četiri pitanja koja je Odbor usvojio na svojim stručnim sastancima i koja mijenjaju društvenu paradigmu su poništenje prethodne privatizacije, zabrana rasprodaje prostora, resursa i imovine Republike Hrvatske, zabrana prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama i ponavljanje referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. To su sva pitanja koja građani Republike Hrvatske ne prihvaćaju na način na koji je to politička oligarhija prezentirala i zapravo prisilila građane da žive tako", rekao je predsjednik sisačkog Odbora birača Zoran Mihajlović. Inicijativa prikupljanja potpisa za ova četiri referendumska pitanja ima cilj ispraviti još neke nelogičnosti u našem društvu, kažu aktivisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je ispraviti pogrešan moralni, etički i pravni konstrukt društva koji je nastao nezakonitom pretvorbom i privatizacijom i rasprodajom imovine koju smo naslijedili i koju bismo trebali ostaviti svojoj djeci u istom, netaknutom stanju", pojašnjava Mihajlović.

"Konačni ciljevi ustanka su promjena ove društvene paradigme - pokretanje Hrvatske prema svojim potencijalima, oslobađanje svih potencijala u društvu i to na jedan demokratski način. Ovaj Odbor je zapravo prva inicijativa koja u Hrvatskoj dolazi od građana s ciljem da građane osvijesti da su oni ti koji tu promjenu trebaju provesti", istaknuo je predsjednik sisačkog Odbora birača.Riječ je o građanskoj inicijativi na državnoj razini koja će se provesti u većini hrvatskih gradova, a Siščani će svoj glas moći dati već sljedeći tjedan na tržnicama Kontroba i Caprag te u sisačkoj Drugoj ulici.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara