Prikupljeno 2500 potpisa za referendum o Novim dvorima Jelačićevim

Foto:

DO JUČER je prikupljeno više od polovice potpisa za referendum o koncesiji nad Novim dvorima Jelačićevim, javljaju iz Glasa Zaprešića. Do isteka zakonskog roka od 15 dana u kojem je potrebno prikupiti dovoljan broj potpisa ostalo je još pet dana pa zastupnici Glasa Zaprešića pozivaju sve građane koji još nisu da se uključe u odlučivanje o ovom najznačajnijem simbolu grada Zaprešića.

Dosad je prikupljeno oko 2500 potpisa, a volonteri na raznim lokacijama u gradu od jutra prikupljaju potpise Zaprešićana, za koje su Novi dvori ne samo neprocjenjivo kulturno bogatstvo, nego imaju i snažno simboličko značenje. Do kraja ovog tjedna potrebno je prikupiti nešto više od 4000 potpisa pa Glas Zaprešića poziva sve Zaprešićane da, ukoliko još nisu, daju svoj potpis i tako se uključe u odlučivanje o sudbini Novih dvora Jelačićevih.

"Referendum je jedino ispravno i pravedno rješenje u ovoj situaciji jer se odluke o zajedničkoj imovini ne mogu i ne smiju donositi bez građana. Bez obzira podržavali koncesiju ili ne, moramo razvijati kulturu demokratskog dijaloga i argumentirane rasprave, a to je moguće samo ako građani imaju mogućnost izravnog odlučivanja. To je promjena koju želimo u svom gradu i stoga pozivamo sve naše sugrađane da potpišu inicijativu za referendum. Jako smo blizu ostvarenja cilja s kojim se možemo upisati u povijest našeg Zaprešića.", istaknuo je Dario Baća ispred Glasa Zaprešića, pritom zahvalivši svima koji su se uključili u rad organizacijskog odbora i prikupljanje potpisa.

"Prikupljenih 2500 potpisa već sad je jasan znak da građani u Hrvatskoj sve više gube povjerenje u velike političke stranke te pokreću inicijative kojima se žele izboriti da se njihov glas čuje i kroz metode izravne demokracije. Sve je izglednije da će Hrvatska, nakon Dubrovnika i Fužina, imati novi lokalni referendum.", poruka je organizatora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara